Mover

Vi skickar mer än 400 000 paket varje år. Vi sparar in ett belopp motsvarande en hel årslön eftersom vi inte behöver ha en medarbetare som sätter följesedlar på vart och ett av paketen vi skickar. Vi sparar även pengar på papper, toner och skrivarunderhåll.

Camilla Haltbakk
Operations Manager, Wittusen & Jensen

 

Wittusen & Jensen: Fraktetiketter med QR-kod förbättrar våra leveranser

Den norska kontorsmaterial- och konsumtionsvarugrossisten Wittusen & Jensen skriver ut QR-koder på sina Consignor-fraktetiketter. Detta sparar dem både tid och pengar när de skickar paket samtidigt som de får bättre översikt över sina försändelser.

Det var en kombination av att maximalt utnyttja de möjligheter som QR-koden ger och strävan efter att arbeta mer effektivt och spara pengar i pakethanteringen som 2015 förde samman Operations Manager Camilla Haltbakk, Wittusen & Jensens IT-avdelning och Consignor, i ett försök att komma fram till hur dessa mål kunde förenas i en smart lösning.

”Vi använde sedan tidigare Consignor för att skriva ut fraktetiketter och överföra sändningsdata till transportörerna, så det var inget problem att lägga till QR-koderna på de befintliga etiketterna. Nu kan kunderna skanna QR-koden när de tar emot paketen och se en digital följesedel med information om försändelsens fullständiga innehåll. Det gör det enklare för dem att följa upp försändelser som delats upp i flera olika leveranser”, säger Camilla HaltbakkWittusen & Jensen.

Men att ha en QR-kod på fraktetiketten är inte bara en fördel för mottagaren av paketet. Wittusen & Jensen sparar själva både tid och pengar genom att skicka paket med en QR-kod på etiketten.

”Vi skickar mer än 400 000 paket varje år. Vi sparar in ett belopp motsvarande en hel årslön eftersom vi inte behöver ha en medarbetare som sätter följesedlar på vart och ett av paketen vi skickar. Vi sparar även pengar på papper, toner och skrivarunderhåll. Dessutom har antalet förfrågningar från våra kunder i anslutning till delleveranser minskat eftersom de nu kan se hela leveransen – både vad som har beställts och vad som har levererats – på den digitala följesedeln”, säger Camilla Haltbakk.

Wittusen & Jensen skriver ut och applicerar fraktetiketterna med QR-kod automatiskt med hjälp av en hydraulisk skrivare på ett transportband och på truckskrivare på lagret  under pågående plockning.

Automatisk utskrift av etiketter med Consignor och Apport
Den hydrauliska skrivaren på Wittusen & Jensens centrallager strax utanför Oslo ger ifrån sig ett pysande ljud när den skriver ut och applicerar fraktetiketter med QR-kod på försändelser. Dessa plockas av en robot och packas och görs klara för att skickas iväg av en lagerarbetare.

”Vi skriver även ut etiketter direkt på skrivare monterade på truckarna som åker runt på lagret och plockar större artiklar. Det är ett sätt att spara tid eftersom artiklarna får en fraktetikett samtidigt som de plockas. Consignor ser till att rätt fraktetikett skrivs ut på gaffeltruckens skrivare genom att hämta sändningsdata från vårt ordersystem”, förklarar Camilla Haltbakk.

Förutom den automatiska utskriften av fraktetiketter med QR-kod ser Wittusen & Jensen även många andra fördelar med att använda Consignor som Delivery Management-system.

”Oavsett vilken leveransmetod vi använder ser Consignor till att den sändningsdata vi skickar till våra transportörer är av hög kvalitet. Man kan säga att Consignor är en låda med verktyg som håller koll på alla transportörers olika regler och villkor. På så sätt uppfyller vi varje transportörs krav utan att vi själva behöver hålla reda på dem. Kort sagt ser Consignor till att leveranserna når våra kunder”, avslutar Camilla Haltbakk.


Tekst av Consignor, news@consignor.com

Vi vil holde deg oppdatert på levering. Følg Consignor på  linkedin logo

Wittusen & Jensen

  • Wittusen & Jensen grundades i Norge 1897 och deras huvudkontor ligger i Oslo.
  • Wittusen & Jensen har mer än 200 anställda och intäkter på över 600 miljoner NOK.
  • Wittusen & Jensen säljer kontorsmaterial och konsumtionsvaror till arbetsplatser och kontor i hela Norden.
  • Den norska livsmedelsgrossisten Asko och e-handelsmarknaden komplett.no är kunder till Wittusen & Jensen.
  • Wittusen & Jensens centrallager ligger i Berger strax utanför Oslo.
  • Centrallagret har 22 anställda och plockningen och packningen av varor utförs av både robotar och människor.

Fakta

  • Wittusen & Jensen använder gränssnittet Consignor On-premises för att automatiskt skriva ut fraktetiketter med QR-kod och överföra data till transportörer.
  • Consignor On-premises är integrerat med deras Apport WMS.

 

Consignor