Mover

”Consignor har varit mycket öppna för att anpassa sig till kraven från USA:s transportmarknad och de erbjöd den bästa lösningen för våra transportbehov i USA. Under hela processen gjorde de mer än vad som krävdes för att möta våra behov.”

Nick Daniels
IT Manager, Total Label USA

 

Total Label USA: Från handskrivna etiketter till en helt automatiserad lösning

När Total Label USA implementerade ett nytt ERP-system, CERM, valde de även Consignor som en fullt integrerad Delivery Management-lösning och har fått en mycket effektivare leveransprocess liksom en bättre översikt över sina försändelser.

Total Label USA, som är baserat i Whitefish i Montana och producerar etiketter med hög kvalitet för olika typer av produkter, strävade efter att öka effektiviteten i sin verksamhet och behövde programvara som kunde hjälpa dem att uppnå det målet. CERM, som specialiserar sig på programvara för utskriftsbranschen, valdes för serverdelen av verksamheten och för själva Delivery Management-funktionen passar då Consignor perfekt.

En effektiv, automatiserad och integrerad lösning
Nick Daniels, IT Manager på Total Label USA, förklarar:

”Våra transporter sker med FedEx, UPS och sju mindre, lokala transportörer, och tidigare bokade vi försändelser direkt hos varje transportör i deras system. För några av de lokala budfirmorna fyllde vi till och med i fraktetiketterna för hand.”

Behovet av att automatisera processen uppfylldes av en Consignor-lösning som har integrerats i sin helhet i Total Label USA:s ERP-system och som erbjuder automatiserad bokning av försändelser, utskrift av fraktetiketter och spårning, allt på ett ställe.

”Den integrerade lösningen gör det mycket enklare för oss. Vi behöver bara hantera ett system och vi sparar givetvis mycket tid med automatiskt utskrivna etiketter för alla våra transportörer. Vi har också fått en mycket bättre överblick med track & trace på alla våra försändelser”, säger Nick Daniels.

När försändelser skapas i Consignor får var och en av dem ett unikt id i Consignor Portal. I portalen kan försändelser följas på sin resa till mottagaren och användare har åtkomst till värdefull statistik, dagrapporter och mycket mer.

Investering i tillväxt i USA
USA är en högprioriterad marknad för Consignor. Vice President Steffen Pasgaard förklarar:

”USA är en mycket viktig marknad för oss och vi lägger stora resurser på att bygga upp samarbeten med de transportörer och tjänster som avsändare i USA kräver. Genom hela projektet med Total Label USA har vi bekräftat att vi kan möta dessa krav och kan stödja hela servicekatalogen från de viktigaste aktörerna i den nordamerikanska transportindustrin, såsom UPS och FedEx. I samarbete med kunder i USA har vi utvecklat nya USA-baserade transportörsmoduler och vi ser fram emot att växa vidare på den här marknaden. För närvarande gör vi stora investeringar för att det ska ske.”

För projektet med Total Label USA arbetade vi med sju integreringar mot lokala transportörer samt med viss lokalisering för att anpassa oss till amerikanska specifikationer och mått. Om samarbetet med Consignor säger Nick Daniels:

”Consignor har varit mycket öppna för att anpassa sig till kraven från USA:s transportmarknad och de erbjöd den bästa lösningen för våra transportbehov i USA. Under hela processen gjorde de mer än vad som krävdes för att möta våra behov.”

CERM var också nöjda med projektet och samarbetet med Total Label USA och Consignor. Chris Gullet, konsult på CERM, säger:

”Det här har varit en mycket positiv upplevelse för både säljare och leverantör som Consignor-användare, och för vår kund har Consignor visat sig vara ett mycket robust och enkelt verktyg att arbeta med för alla med transportuppgifter i arbetsflödet.”

Vi gör oss redo för kommande leveransutmaningar
Som företag lägger Total Label USA stor vikt vid bra kundservice och innovation och de vill kunna erbjuda sina kunder de produkter de föredrar och leverera dem i tid.

”Consignor hjälper oss att utveckla vår verksamhet på så sätt att vi nu tillbringar mycket mindre tid med att hantera leveranser och kan nu istället ägna den tiden åt våra kunder och åt att utveckla nya, banbrytande produkter för dem”, säger Nick Daniels.


Text av Consignor, news@consignor.com

Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

 

Total Label USA

  • Total Label USA ligger i Whitefish i Montana och har ett dotterbolag i Memphis i Tennessee
  • Tillverkar etiketter med hög kvalitet för mat, dryck, hälsa och skönhet, hushåll, näringsprodukter, vin och sprit samt funktionella livsmedel
  • Över 40 års erfarenhet i etikettbranschen

Fakta

  • Har använt Consignor sedan hösten 2017
  • Använder Consignor On-Premises integrerat i sitt ERP-system CERM
  • Transportörer: FedEx, UPS och sju andra USA-baserade LTL-transportörer
Consignor