Tailor Store

Vi använder Consignor Shipment Server för att printa etiketter, packa och skicka från vår anläggning i Sri Lanka till kunder i Europa. Paketen flygs från Sri Lanka.

Nikolas Harvey
Customer Care & Logistics Manager, Tailor Store

Så sparade Tailor Store 15% i fraktkostnader

Svenska e-handlaren Tailor Store sparar tid och pengar, reducerar sin miljöpåverkan samt kortar ner leveranstiderna genom att använda ny modern teknologi för transportadministration.

Det är morgon i staden Alawwa i centrala Sri Lanka. Stadens invånare är sedan länge igång med dagens arbete och från Tailor Stores produktionsanläggning nere vid floden hörs det mjuka ljudet av en etikettskrivare som snabbt skriver ut dagens fraktetiketter. Paketen har en lång resa på 8000 km framför sig. Men hur är det möjligt att spara tid, pengar och CO2 när man skickar skräddarsydda kläder från Sri Lanka till Lappland i Sverige?

Svaret är enkelt om du frågar Nikolas Harvey som är Customer Care & Logistics Manager på Tailor Store: Consignor Shipment Server.

”Vi använder Consignor Shipment Server för att printa etiketter, packa och skicka från vår anläggning i Sri Lanka till kunder i Europa. Paketen flygs från Sri Lanka till Stockholm, Oslo, Frankfurt och Zürich. De sorteras sedan på terminaler som tillhör PostNord, DHL och Swiss Post och transporteras sedan med lastbil till slutdestinationen. Transportkostnaderna blir lägre och vi reducerar påverkan på miljön och kortar ner leveranstiden eftersom vi tidigare flög alla paket till Helsingborg där de transporterades med lastbil till terminalerna,” förklarar Nikolas Harvey.

Consignor Shipment Server är en lösning för Transportadministration via web service teknologi som Consignor driftar och underhåller. Den är enkelt att integrera i affärssystem och webshopar. Det innebär i korthet att transportetiketter skrivs ut från Internet vilket gör att man undviker ytterligare system.Consignor Shipment Server kan användas över hela världen och harmoniserar bra med Tailor Stores framtida planer.

Vi är säkrade inför framtiden
Tailor Store säljer skräddarskydda kläder till nästan hela världen och med stort fokus på ökad tillväxt, speciellt utanför Europa, har den svenska e-handlaren logistiken under full kontroll.

”Vi är säkrade inför framtiden eftersom vi enkelt kan utvidga vår verksamhet till nya länder, Consignor Shipment Server inkluderar över 300 transportörer,” sager Nikolas Harvey.

Men det är inte bara det stora antalet befintliga transportörer som är en fördel för Tailor Stores framtida planer. Consignors svenska vd Mattias Gredenhag förklarar:

”Om Tailor Store behöver stöd för andra transportörer än de vi har idag, kan vi enkelt koppla ihop dem med nya transportörer. Och eftersom vi driftar och underhåller Consignor Shipment Server är Tailor Store alltid uppdaterade och har tillgång till de senaste tjänsterna från transportörerna. De behöver inte lägga tid och pengar på att underhålla kopplingarna och Consignor Shipment Server. Det gör vi åt dem.”


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com
Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

Tailor Store:

  • Tailor Store är kända för sina skräddarsydda skjortor.
  • Tailor Store grundades 2003 och har sitt huvudkontor i Helsingborg
  • Tailor Store har egen produktion i Alawwa, Sri Lanka med över 450 anställda och har stort fokus på bra arbetsmiljö, rättvisa löner, och bra villkor för sina medarbetare.
  • Över 60.000 försändelser skickas årligen från Sri Lanka.

FAKTA:

  • Ingen lokal installation.
  • Inbyggd dirket i ERP, webbshop eller WMS.
  • Snabb kommunikation via webservice.
  • Utksifter i olika format.
  • Full kontroll över utskrifter.
  • Alltid övervakad av Consignor ERC.
Consignor Shipment Server