QWT Ship Advisor

Vi ville ha en lösning som ger våra kunder fler alternativ när det kommer till frakt och utleverans, men ändå kunna hålla rimliga fraktpriser. Var produkt mäts och vägs och priset från de olika transportörerna beräknas och visas direkt i webshopen innan kunden betalar. Vi ska tjäna pengar på våra produkter, inte frakten.

Kim Bruland
QWT

WEBSHOP ÖKAR FÖRSÄLJNING MED 30% – QWT

Efter att biltillbehörs webshopen QWT installerat webservice-lösningen Ship Advisor i sin webshop, har försäljnignen ökat med 30%. Webservicen är inbygd i webshopen och ger kunden möjlighet att välja frakt- och leveransalternativ som passar; dyrt eller billigt, snabbt eller långsamt, till hemmet, till jobbet eller till ett utlämningsställle. Rätt fraktpris och leveranstid är också uträknad.

”Vi ville ha en lösning som ger våra kunder fler alternativ när det kommer till frakt och utleverans, men ändå kunna hålla rimliga fraktpriser. Var produkt mäts och vägs och priset från de olika transportörerna beräknas och visas direkt i webshopen innan kunden betalar. Vi ska tjäna pengar på våra produkter, inte frakten.”, säger Kim Bruland, QWT.

Alla 150.000 artiklarna i webshopen är inlagda i databasen, därefter beräknar websidan fram det rätta fraktpriset. Priset beror på hur snabbt kunden vill ha sin leverans och hur det ska levereras. Kunden väljer själv innan betalning i webshopen.

”Vi vet inte om orsaken till den stora ökningen i omsättning är rätt fraktpris, fler alternativ för utleverans eller kanske en kombination av dessa. Vi är glada att kunna erbjuda en service som våra kunde uppskattar.”, säger Kim Bruland.

QWT är en webshop med ett stort urval av reservdelar, extrautrustning och styling till bilen. Butiken är mycket populärt hos de som önskar det där lilla extra än vanliga biltillbehörsbutiker. QWT säljer till hela Norge och de kan leverera både till storstäderna och landsbygden. Kunden kan alltid hitta ett utlämningsställe i närheten, eller om önskemålet finns, få det levererat vid dörren. Allt beroende på hur mycket kunden vill betala.


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com
Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på  linkedin logo

Consignor