Prime Cargo

Innan vi började använda Consignor kodade vi våra egna etiketter för de olika transportörerna i vårt WMS-system, vilket var tidskrävande eftersom transportörerna ofta skickade uppdateringar. Idag tar Consignor hand om allt detta. Det är framför allt inom det fältet som vi har sparat tid, och vi kan nu fokusera på det vi är bäst på.

Peter Slatcher
Logistics Manager, Prime Cargo

 

Prime Cargo: Consignor förbättrar driftseffektiviteten och samarbetet med transportörerna

3PL-aktören Prime Cargo använder Consignor för att hantera försändelser åt sina privat- och företagskunder, hela vägen från tillverkarna i Asien till slutleveranserna i hela världen via en rad transportörer. Consignor är avgörande för företaget när det gäller effektivitet, tillförlitlighet och slutleverans.

När Prime Cargo dagligen plockar, packar och skickar paket från sina lagerlokaler i till exempel Danmark och Polen behöver de tillförlitliga system som är väl integrerade över nationsgränserna. Det är därför de använder Consignor för sina försändelser. Consignor är helt integrerat i Prime Cargos WMS-system PCSYS Constore 6, och är därmed inte synligt för plockarna på lagret. När de gör i ordning en beställning vid packbordet skrivs adressetiketterna ut automatiskt, och om så önskas även för returetiketter, och sätter sedan etiketterna på paketen. Med Consignor kan Prime Cargo vara säkra på att få alla transporttjänster de vill ha. De kan ställa aktuella krav på transportörerna och räkna med tillförlitliga slutleveranser av hög kvalitet.

Consignor är alltid uppdaterad med de senaste produkterna från transportörerna, vilket innebär att vi kan erbjuda ett mycket stort utbud av transporttjänster. Innan vi började använda Consignor kodade vi våra egna etiketter för de olika transportörerna i vårt WMS-system, vilket var tidskrävande eftersom transportörerna ofta skickade uppdateringar. Idag tar Consignor hand om allt detta. Det är framför allt inom det fältet som vi har sparat tid, och vi kan nu fokusera på det vi är bäst på”, säger Peter Slatcher, Logistics Manager på Prime Cargo.

Under högsäsong är det av största vikt för Prime Cargo att ha tillförlitliga system som klarar den höga belastningen när de har som flest beställningar. Consignor uppfyller detta i högsta grad, enligt Peter Slatcher:

Consignor har i princip inga driftstopp och i de få fall något inträffar är de där och löser problemet direkt. Vi kan inte acceptera driftstopp på flera timmar, och det kan inte Consignor heller. Därför tar de hand om eventuella problem så snart de uppstår. Consignor är ett system som helst inte ska märkas vare sig för slutmottagaren eller avsändaren, men som är av största vikt för slutleveransen till mottagaren.”

Prime Cargo använder Consignor Shipment Server, en av tre tillgängliga versioner av Consignor. Consignor Shipment Server är en webbtjänst som drivs och underhålls av Consignor. Den är enkel att integrera i WMS-, ERP- och e-handelssystem. Etiketter skrivs ut med hjälp av API och man behöver inte lära sig något nytt system. Consignor är inblandade i flera delar av transportprocessen, vilket dagligen innebär en fördel för både anställda och slutmottagare.

Steg för steg: Så här är Consignor inblandade på Prime Cargo

  1. Avsändaren skickar data till Prime Cargo om slutmottagarens beställning och om vilka transporttjänster som ska användas.
  2. Företaget tar emot alla data i sitt WMS-system PCSYS Constore 6, som Consignor är integrerat i. Plockaren på Prime Cargo plockar varorna och skriver ut en adressetikett via Consignor genom att skanna beställningens ID.
  3. Fraktetiketten sätts på paketet och beställningen slutförs genom att Consignor automatiskt skickar data tillbaka till avsändaren med track & trace-information som bekräftar att Prime Cargo har plockat och packat varorna. Samtidigt skickar Consignor automatiskt data till transportören om vilka paket Prime Cargo vill få hämtade.
  4. Transportören hämtar avsändarens paket på Prime Cargo och skannar fraktetiketterna för att uppdatera paketens track & trace-status.
  5. Transportören levererar paketet till mottagaren och skannar fraktetiketten för att markera i track & trace-historiken att paketet är levererat.

 


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com

Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på  linkedin logo

 

Prime Cargo:

  • Prime Cargo A/S startades 1998 i Kolding i Danmark. År 2015 köptes företaget upp av japanska Mitsui-Soko Group, representerad av Mitsui-Soko International, som är en av världens ledande logistikleverantörer.
  • Idag är Prime Cargo ett internationellt speditionsföretag med bas i Kolding, men med avdelningar i Polen, Hongkong, Kina och USA.
  • Företaget hanterar plockning, packning och expediering av beställningar från såväl privatpersoner som företag.

 

Fakta:

  • I Danmark använder Prime Cargo PostNord, Bring och GLS som transportörer.
  • Företaget har använt Consignor i sina lagerlokaler i Danmark och Polen sedan 2013.
Consignor