Petter Skoglund, Logistics Director at Papyrus

Det handlar om kvalitet i leveranserna. Med Consignor som plattform blir leveranshanteringen mycket enklare och mer professionell. Vi kan lättare spåra försändelser, fel och överfakturering och blir betydligt mer flexibla i förhållande till nya transportörer. Sammanfattningsvis ökar Consignor kvaliteten, användarvänligheten och strukturen i vårt arbete med försändelser.

Petter Skoglund
Logistics Director, Papyrus.

Papyrus fick enklare och mer flexibel leveranshantering

När man är Europas ledande grossist av papper, emballage och förbrukningsartiklar och skickar nästan 500.000 försändelser om året, är användarvänlighet och flexibilitet bland de viktigaste faktorerna för effektiva leveranser. Det fick Papyrus med Consignor.

”I need a hero! I’m holding out for a hero ‘til the end of the night!” Bonnie Tylers hesa röst dånar ut från högtalaren på den lilla gaffeltrucken som susar förbi på lagret i Göteborg. Trycket på truckförarens t-shirt gör onekligen intryck ”Warning! Latino.”

”De kan köra max 13 km i timmen”, lugnar Petter Skoglund, logistikdirektör för Papyrus Supplies, då vi hoppar åt sidan för att undkomma trucken. Petter Skoglund ger oss en rundvandring på lageret i Göteborg och berättar samtidigt om samarbetet mellan Papyrus och Consignor. I slutet av 2014 valde Papyrus Consignor som transportadministrativ lösning efter en sex månader lång upphandling där Consignor jämfördes mot andra stora aktörer inom TA-branschen.

”Det avgörande för Consignor var att det är en komplett lösning som dessutom är enkel att integrera med SAP. Det var en riktigt bra match mellan våra krav och Consignor-plattformens olika funktioner.” berättar Petter Skoglund.

”Det handlar om kvalitet i leveranserna”
Enkel administration, minskade kostnader och en modern, integrerad och skalbar lösning var kraven för det nya systemet som Papyrus letade efter. Enligt Petter Skoglund lever Consignor på alla punkter upp till detta:”Det handlar om kvalitet i leveranserna. Med Consignor som plattform blir leveranshanteringen mycket enklare och mer professionell. Vi kan lättare spåra försändelser, fel och överfakturering och blir betydligt mer flexibla i förhållande till nya transportörer. Sammanfattningsvis ökar Consignor kvaliteten, användarvänligheten och strukturen i vårt arbete med försändelser, ” berättar Petter Skoglund. Företaget har nyligen byggt ett nytt stort lager på 18.000 m2 i Jönköping där andra stora svenska företag som IKEA och Elgiganten också har lager. Consignor svenska vd, Mattias Gredenhag, är entusiastisk för samarbetet med ett stort europeiskt företag som Papyrus.

Samarbetet med Papyrus är positivt för alla Consignors kunder
Mattias Gredenhag står bakom samarbetet med Papyrus och ser det som ytterligare ett erkännande för Consignor. Samarbetet mellan Papyrus och Consignor innebär inte bara fördelar för företagets transportadministration, utan också för befintliga och framtida kunder till Consignor, då samarbetet bidrar till den fortsatta utvecklingen av Consignor plattformen.

”Tillsammans med Papyrus kommer vi att fortsätta utvecklingen av Consignor och skapa ännu bättre lösningar för alla våra kunder. Därför innebär samarbetet en gemensam utveckling för både Papyrus och Consignor. Detta är styrkan med standardiserade lösningar.” berättar Mattias Gredenhag.

Vid sidan av utrullningen på nya lagret i Jönköping sätts Consignor nu upp på företagets lager i Tyskland där utvecklingspotentialen är stor. Papyrus i Tyskland har inte tidigare haft någon TA-lösning. Med Consignor som plattform för transportadministration blir de nu mer flexibla mot nya transportörer i Tyskland än tidigare. Mattias Gredenhag ser fram emot att följa Papyrus utveckling i Tyskland.

Tillbaka på lagret i Göteborg har nu många gaffeltruckar kört förbi oss och spelat allt från hårdrock till popmusik medan truckförarna koncentrerat sig på arbetet. Det är tydligt att det är mycket att göra på lagret vilket understryker Petter Skoglunds behov för en enkel, strukturerad och flexibel TA-lösning.


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com
Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

Papyrus:

  • Ledande europeisk handlare i papper, anläggningsmaterial och industriförpackningar
  • Intäkter på 1 567 miljoner EUR i 2013
  • Förekommer i 20 länder i hela Europa
  • Skickar mer än 500 000 sändningar per år
  • 1.877 anställda

FAKTA:

  • Lokal installation i egen miljö
  • Windows/SQL-baserad
  • Snabb kommunikation
  • Kontroll via commands
  • Flexibel produktionsvy
Logo consignor on-premises