Mover

”Genom att ange transportregler i Consignor kan vi automatiskt välja det billigaste eller snabbaste alternativet för våra försändelser, baserat på vissa kriterier. Det betyder att vi inte gör några manuella fel när vi bokar transport, och våra anställda på lagret behöver inte komma ihåg transportregler och ta reda på vilket som är det bästa transportalternativet i varje enskild situation.”

Brian Østergaard
Warehouse Manager, OJ Electronics

Consignor väljer automatiskt det billigaste fraktsättet för våra försändelser

Kvalitet och att arbeta smartare är viktiga koncept på OJ Electronics. De har angett sina transportregler i Consignor, vilket gör att de automatiskt kan boka det snabbaste eller billigaste fraktalternativet baserat på försändelsens storlek och leveransadress.

OJ Electronics tillverkar kontrollsystem för värme, ventilation och luftkonditionering och skickar försändelser över hela världen. Efter att de har integrerat Consignor i sitt ERP-system har deras transportbokning blivit helt automatiserad

”Genom att ange transportregler i Consignor kan vi automatiskt välja det billigaste eller snabbaste alternativet för våra försändelser, baserat på vissa kriterier. Det betyder att vi inte gör några manuella fel när vi bokar transport, och våra anställda på lagret behöver inte komma ihåg transportregler och ta reda på vilket som är det bästa transportalternativet i varje enskild situation” berättar Brian Østergaard, Warehouse Manager på OJ Electronics. Han försätter:

”Genom att automatisera våra transportregler packar vi även våra försändelser på ett mer meningsfullt och säkert sätt, eftersom systemet tar hänsyn till vikt och storlek för att bestämma transportalternativ. Tidigare packade vi alla försändelser enligt vad vi trodde skulle bli det billigaste transportalternativet, vilket kunde innebära att vi delade upp en försändelse i 15 paket istället för att samla dem på en pall”.

OJ Electronics har använt Consignor för sina försändelser sedan 2012, då de implementerade det nya ERP-systemet Dynamics AX. Det var viktigt för OJ Electronics att Consignor fullständigt kunde integreras med Dynamics AX, så att de kunde automatisera processen med att boka transport till sina försändelser och samla alla frakthandlingar på en och samma plats. Consignor samlar även in returdata från transportörerna i Dynamics AX, vilket gör att OJ Electronics kan kontrollera sin fraktstatistik och se om de fakturerade fraktavgifterna matchar de förväntade fraktavgifterna.


Text av Consignor, news@consignor.com

Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på  linkedin logo

Fakta 

Consignor