Roar Sommer, St. Olavs Hospital

Tidigare har logistikcentralen på sjukhuset blivit ersättningsskyldiga för värdet av det försvunna paketet, men efter att vi introducerade Consignor Inbound har vi inte bhövt betala ersättning för ett enda paket. Det händer fortfarande att paket försvunner, men då har vi alltid kunnat spåra det i systemet och snabbt kunnat hitta det igen.

Roar Sommer
Head of Logistics, St. Olavs Hospital

Logistik mellan liv och död

För ett sjukhus är snabba och korrekta leveranser av mediciner och utrustning skillnaden mellan liv och död. Därför valde logistikchefen, Roar Sommer, vid St. Olavs hospital i Trondheim att börja använda Consignor Inbound för deras interna spårning av paket. 

”Vi kunde inte leva med en situation där vår personal i godsmottagningen blev ansvarig för att paket försvann under leveransen! Detta är ett väldigt stort sjukhus och det har flera gånger hänt att paket har försvunnit. I de flesta fallen dyker de upp igen, men då och då försvinner de utan ett spår.”

”Tidigare har logistikcentralen på sjukhuset blivit ersättningsskyldiga för värdet av det försvunna paketet, men efter att vi introducerade Consignor Inbound har vi inte bhövt betala ersättning för ett enda paket. Det händer fortfarande att paket försvunner, men då har vi alltid kunnat spåra det i systemet och snabbt kunnat hitta det igen.” säger Roar Sommer.

Alla varor som beställs till St. Olavs hospital, både medicin och annat, passerar genom sjukhusets logistikcenter. Under en dag passerar det ungefär 100-150 från posten, budbilar och andra godsleverantörer.

Var dag får logistikcentralen samtal från olika avdelningar med frågor om paket. Då kan de enkelt se om paketet har ankommit, blivit hanterat eller om det är på väg ut för leverans.

Logistikcentralen använde sedan tidigare Consignor plattformen för utgående paket och för en minimal kostnad kunde de utöka denna att även inkludera deras inkommande flöde.

 


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com
Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

St. Olav:

  • Beläget i Trondheim, Norge.
  • Mottar upp till 150 paket varje dag, som måste distribueras internt.
  • Förlorade paket är inte acceptabla, eftersom inkommande paket kan betyda skillnaden mellan liv och död.

FAKTA:

Consignor