Mover

Kort sagt är Consignor en mer komplett lösning jämfört med andra Delivery Management-system, och det passar oss eftersom vi var på jakt efter ett toppmodernt system. Consignor har allt vi behöver

Vidar Andreassen
Warehouse Manager, Glamox

 

 

Glamox: Consignor är det heltäckande systemet för att skicka paket

Sedan belysningsföretaget Glamox började använda Consignor för sina sändningar sparar de inte bara tid på att skriva ut etiketter och skicka paket och pallar. De har även förbättrat sin Track & Trace, fått översikt över sina fraktkostnader och har nu tillgång till värdefulla verktyg för analys och kundservice.

Det norska företaget Glamox är en ledande leverantör av belysningslösningar till skolor, industri, handel, hotell, restauranger, sjöfart och oljeplattformar på land och till havs. De skickar lampor och tillhörande produkter till kunder i hela världen. År 2016 valde Warehouse Manager Vidar Andreassen ett nytt Delivery Management-system, nämligen programvaran Consignor, eftersom de behövde ett heltäckande och professionellt system för att hantera sina över 100 000 sändningar årligen till kunder i hela världen från Glamox lager i Molde i Norge.

”Med Consignor kan vi automatiskt skicka EDI till transportörerna så att vi inte själva behöver komma ihåg varje leverantörs alla specifika krav. Det gör det även enklare att komma igång med nya transportörer. Via Consignor Portal har vi även tillgång till Track & Trace och en översikt över våra fraktkostnader och sändningshistorik. Vi använder även Scan App från Consignor för våra förare så att de inte behöver åka förbi kontoret i Oslo för att skanna paketen”, säger Vidar Andreassen och fortsätter:

”Kort sagt är Consignor en mer komplett lösning jämfört med andra Delivery Management-system, och det passar oss eftersom vi var på jakt efter ett toppmodernt system. Consignor har allt vi behöver.”

Glamox använder Consignor On-premises, Consignor Portal och Scan App för att optimera leveransprocessen. Under 2017 planerar de att utöka användningen av Consignor till fler av deras lager runtom i världen.

Glamox kommer att använda Consignor på flera av sina lager
Glamox har integrerat Consignor med sitt WMS-system Apport. På så sätt kan Glamox logistik- och lagerpersonal fortsätta att arbeta i de system de redan är bekant med, men nu med tillgång till alla Consignors funktioner.

”Det är ruskigt enkelt att använda Consignor eftersom det är integrerat med våra egna system. Consignor Portal och Scan App är dessutom enkla och intuitiva att använda”, säger Logistics Consultant Kristian Thomsen Aakvik entusiastiskt.

Consignor Portal är en molnbaserad webbtjänst som löpande uppdateras med information om försändelserna som du skapar i Consignor och ger därför enkel åtkomst till Track & Trace och sändningshistorik. Dessutom får du via portalen en översikt över fakturor och fraktkostnader. Scan App är Consignors kostnadsfria skanningsapp för smartphones och ersätter de traditionella PDA-skanners.

”Vi beräknar att Consignor tillsammans med WMS-systemet Apport, som vi också investerade i förra året, ökar vårt lagers effektivitet med 15–30 %. Consignor kommer dessutom att ge oss en bättre grund att stå på när vi i framtiden ska förhandla med transportörer. Tack vare de goda resultat som vi uppnått med hjälp av Consignor har vi för avsikt att utöka användningen av programvaran till fler av våra lager runtom i världen under 2017”, avslutar Warehouse Manager Vidar Andreassen.


Tekst av: Consignor, news@consignor.com

Vi vil holde deg oppdatert på levering. Følg Consignor på linkedin logo

Glamox

  • Glamox grundades 1947 i Molde i Norge och idag har de produktion, lager och försäljningskontor över hela världen.
  • Glamox är ett av världens största belysningsföretag med cirka 1 400 anställda globalt.
  • Glamox lager i Molde är på 6 000 m2.
  • 32 anställda arbetar på lagret i Molde.

Fakta

 

 

 

Consignor