Sindre Landevåg, Get Inspired

Vi kan nu erbjuda våra kunder snabbare och mer precis leverans och vi gör färre fel i leveransen till följd av nya lagerrutiner. Nya mjukvarulösningar automatiserar lagerhanteringen och utskeppningen och gör dem mer förutsägbara.

Sindre Landevåg
Chief Executive, Get Inspired

Nu kan vi erbjuda våra kunder snabbare leveranser

Snabbare leveranser, enklare lagerrutiner och bättre kontroll är bara några av fördelarna som onlinebutiken Get Inspired upplevde genom att optimera sitt lager. I den här artikeln får du inspiration om hur du kan optimera ditt lager och varför det är så viktigt.

Den norska onlinebutiken Get Inspired behövde optimera sitt lager för att kunna hantera fler ordrar till följd av ökad försäljning. Nya lokaler, lagerinredning och mjukvarulösningar är en del av optimeringen enligt deras VD, Sindre Landevåg.

”Vi flyttade till ett nytt och större lager och investerade samtidigt i mjukvarulösningar. Detta gav oss en överblick över varorna på lagret och samlade våra sändningar i ett system. Vi behövde även nya inventarier på lagret, bland annat pallställ, plastlådor och plocka vagnar. De installerade vi efter en analys av vårt produktutbud för att säkerställa en effektiv process på vårt lager.”

Enligt logistikexperten, Lager & Industrisystemer (Warehouse and Industrial Systems även kallad LIS), är det viktigt att företag upprätthåller och uppdaterar sina logistiklösningar för att möta morgondagens behov och krav från sina kunder. Samtidigt som man hanterar företagets lager på det mest effektiva sättet kan man säkerställa en regelbunden och lägre samt mer förutsägbar logistikkostnad vilket är en fördel när man arbetar med mycket små marginaler. Get Inspired använder Consignor som TA-system vilket samlar hela leveransprocessen, från lager till slutkund, i en och samma lösning. Därigenom slipper Get Inspired lägga onödig tid på att skicka paket.

Läs LIS sju tips om hur du optimerar ditt lager.

Lageroptimering gynnar alla aktörer i distributionskedjan vilket onlinebutiken Get Inspired även upplevde.

Fördelar för alla
Även om Get Inspired kände sig tvungna att optimera sitt lager för att kunna hantera fler ordrar till följd av ökad försäljning, gav optimeringen många andra fördelar.

”Vår personal har fått en enklare vardag på lagret. De går kortare sträckor och plockar och bokar 12 ordrar samtidigt, jämfört med tidigare då ordrar hanterades en och en. Det är även lättare att lära upp ny personal i våra lagerprocesser eftersom de är mer hanterbara nu. Detta gör vår logistik skalbar och ger oss en fördel exempelvis i samband med Black Friday då vi anställer tillfällig personal.”, säger Sindre Landevåg och delar de yttre fördelarna med lageroptimering:

”Vi kan nu erbjuda våra kunder snabbare och mer precis leverans och vi gör färre fel i leveransen till följd av nya lagerrutiner. Nya mjukvarulösningar automatiserar lagerhanteringen och utskeppningen och gör dem mer förutsägbara.”

Detta är viktiga konkurrensfördelar och logistiken bör därför vara en naturlig del av företagens affärsplan enligt LIS.

”Logistik är en affärskritisk del av verksamheten och bör prioriteras så tidigt som möjligt. Det betyder att alla företag som har ett lager, oavsett storlek och antalet anställda, kan få konkurrensfördelar genom att optimera sitt lager” avslutar Steffen Larvoll, marknadschef på LIS.


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com
Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

Get Inspired och Lager & Industrisystemer:

  • LIS är en norsk logistikleverantör som hjälper företag att säkerställa konkurrenskraftiga logistiklösningar.
  • LIS är den norska representanten för det tyska logistikföretaget SSI Schäfer.
  • Get Inspired har sedan starten 2009 vuxit med rekordfart.

Fakta:

Consignor