Incover

Vårt tidigare Delivery Management-system klarade inte våra krav. Vi behövde ett system som var proffsigt och som erbjöd en helhetslösning som kan visa statistik och fakturor för våra försändelser, och som kunde implementeras omedelbart. Allt detta var möjligt med Consignor

Peter Hermansson
IT Manager, Andreas Stihl

 

Andreas Stihl: Nu skickar vi paket snabbare och med Track & Trace

 

Andreas Stihl är ett välkänt varumärke som tillverkare av kvalitetsmotorsågar och trädgårdsmaskiner. De använder sig av Consignor när de skickar varor till sina nordiska kunder. Här kan du läsa om vilka fördelar de får ut av Consignor och hur systemet uppfyller deras behov när det gäller Delivery Management.

Andreas Stihls nordiska centrallager i Stenkullen utanför Göteborg lastas pallarna med varor inplastade i svart plast och redo för upphämtning.

”Tidigare använde vi transparent plast, men tyvärr ledde det till en hel del stölder. Därför måste vi använda svart plast”, förklarar IT Manager Peter Hermansson när han visar oss runt på lagret i Stenkullen.

Andreas Stihls produkter är eftertraktade och varumärket är associerat med avancerad teknik i hela världen. Hög kvalitet och proffsighet var också orsaken till att Peter Hermansson valde Consignor som Delivery Management-system för Andreas Stihls försändelser i de nordiska länderna.

”Vårt tidigare Delivery Management-system klarade inte våra krav. Vi behövde ett system som var proffsigt och som erbjöd en helhetslösning som kan visa statistik och fakturor för våra försändelser, och som kunde implementeras omedelbart. Allt detta var möjligt med Consignor”, säger Peter Hermansson och beskriver vilka förbättringar Andreas Stihl har upplevt genom att använda Consignor:

”Vi kan nu avisera våra kunder om deras varor och med hjälp av Track & Trace kan de följa transporten. Vi håller även enkelt koll på våra transportkostnader tack vare all statistik som vi har tillgång till i Consignor Portal. Tidigare skrev vi fraktetiketter för våra försändelser av farligt gods för hand. Med Consignor kan vi automatiskt skriva ut dokument vilket gör att vi sparar 2–3 minuters behandlingstid per order. Har vi 50 försändelser av farligt gods per dag kan vi spara in en hel del tid. Våra leveranser är kort sagt säkrare och proffsigare med Consignor.”

Det är Andreas Stihls batterier för trädgårdsmaskiner som klassas som farligt gods och därför måste uppfylla särskilda transportregler som andra försändelser inte behöver.

Så här använder Andreas Stihl Consignor
Andreas Stihl har Consignor On-premises integrerat i sitt ERP-system Navision, vilket innebär att Consignor fungerar som ett slags ”svart låda” bakom Navision. På så sätt kan personalen fortsätta att arbeta i de system de redan är bekanta med, men nu med tillgång till alla Consignors funktioner. Andreas Stihl använder framför allt följande funktioner:

  • utskrift av fraktetiketter för såväl vanliga försändelser som försändelser av farligt gods
  • automatisk överföring av försändelsedata till transportörer
  • Track & Trace och statistik i Consignor Portal
  • översikt över transportkostnaderna
  • e-postavisering med Track & Trace-information till kunderna.

Andreas Stihl skickar mer än 100 000 försändelser per år till återförsäljare och kedjor i Danmark, Norge, Sverige och Finland från sitt lager i Stenkullen. Särskilt de danska kunderna ställer höga krav på leveransen.

”Danskarna vill ofta ha varorna levererade dagen efter beställningen och ställer enorma krav på att leveranserna kommer enligt avtalad tid, medan de andra länderna är lite mer toleranta. Men det är inget problem för oss, eftersom vi med Consignor levererar i tid.”, avslutar Peter Hermansson.


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com

Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo

ANDREAS STIHL:

  • Andreas Stihl grundades i Tyskland 1926 och är idag ett varumärke känt i hela världen inom området motorsågar och trädgårdsmaskiner.
  • Andreas Stihls högsäsong är i mars och april, med 10 000–12 000 försändelser per månad till kunder i Norden.
  • Andreas Stihl använder Danske Fragtmænd, DHL och PostNord som transportörer.

 

FAKTA:

 

Consignor