Nu finns det tre nya kategorier i radar report i Consignor Portal. Det ger dig bättre översikt över dina leveranser så att du kan ge ännu bättre service till dina kunder.

Med radar report i Consignor Portal får du en ögonblicksbild över den aktuella statusen för de sändningar som är på väg till mottagaren vid varje specifik tidpunkt. Nyligen lades tre nya kategorier till i rapporten: Out for Delivery (Leveransen är på väg), Carrier Exception (Undantag hos transportören) och Exception (Undantag).

  • Out for Delivery innebär att en sändning har skannats för leverans och är på väg till mottagaren med vald transportör.
  • Carrier Exception innebär att något oförutsett har inträffat hos transportören, exempelvis att paketet har skadats under transporten. Carrier Exceptions definieras av transportören och inkluderas i den returdata Consignor får från transportören.
  • Exception innebär att något oförutsett har inträffat antingen hos avsändaren eller hos mottagaren. Det kan röra sig om att kunden, när transportören redan är på väg, ringer för att skjuta upp leveransen till nästa dag. Om du använder Scan App kan du själv definiera dessa i Action Center iConsignor Portal.

Proaktiv kundservice
Med radar reports får du översikt över de leveranser som är på väg. Du kan snabbt och enkelt upptäcka försändelser vars status avviker från det förväntade och göra något åt dem – exempelvis genom att proaktivt avisera mottagaren om leveransen blir försenad.

På så sätt kan du förutse dina kunders behov av service. Observera att rapporten är en ögonblicksbild som visar aktuell status för alla aktuella leveranser. Om statusen för en sändning tidigare under dagen har varit ”Exception” men senare ändras till ”Out for Delivery” kommer den inte längre att synas på listan ”Exception”.

Radarrapporten är aktiv som standard och du hittar den under fliken ”Historik” i Consignor Portal.

 

Besök vår FAQ för att läsa mer om hur ni kan definiera events/exceptions (händelser/undantag):

Se vilka transportörer som skickar returinformation till Consignor.

Läs mer om spårning i Consignor Portal här.

 


Text av: Consignor redaktionen, news@consignor.com

Vi kommer att hålla dig uppdaterad inom ämnet leverans. Följ Consignor på linkedin logo google plus logo